ITS Global logo

Python versie 2 end of life!

Python is een programmeertaal die aan de basis ligt van veel bedrijfsapplicaties. Mogelijk is deze blogpost daarom ook relevant voor jouw organisatie.

Op de Python website is te lezen dat de ondersteuning van Python 2 beëindigd is per 1 januari 2020. Dit betekent dat de vrijwilligers achter de taal Python geen verbeteringen meer doorvoeren aan versie 2, zelfs niet bij ernstige kwetsbaarheden die nu en in de toekomst worden ontdekt.

Hoe kom je er achter of jouw applicaties zijn geschreven in Python 2? Het beste kan je dit navragen bij je IT-afdeling of Hendrix-ITC.

Welke risico’s loop je als organisatie bij het gebruik van Python 2?
Geleidelijk zullen steeds meer beveiligingsproblemen bekend worden voor deze Python versie en zullen voor deze beveiligingsproblemen geen updates meer verschijnen. Op Python 2 gebaseerde software wordt daardoor een potentieel doelwit voor hackers. Daarnaast wordt het onderhoud van bestaande broncode problematisch. Het is daarom raadzaam om deze risico’s te benoemen in een periodieke risico-inventarisatie zodat het voldoende aandacht krijgt in jouw organisatie voor adequate informatiebeveiliging.

Wat kan je doen als uw organisatie nu nog gebruik maakt van Python 2?
Het is belangrijk om je Python 2 broncode te migreren naar Python 3 en wel op korte termijn. Hendrikx ITC kan je direct helpen met het uitvoeren van deze migratie.

Via contact@Hendrikx-ITC.nl nemen wij direct contact met je op.

Neem contact met ons op

Kom een keer op de koffie en kom te weten wat we mogelijk voor u kunnen betekenen

arrow